Намериха нелегален тютюн за наргиле в подземен паркинг във Варна

11:30, 28 авг 18 / Крими 25 718 Topnovini

Екип на митническа мобилна група откри 11,115 кг тютюн за наргиле в подземен паркинг в град Варна. Нелегалният тютюн за наргиле е задържан на 24.08.2018 г. при проверка, извършена в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието.

При проверка в наргиле бар митническите служители не са констатирали нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. Но при оглед на помещения извън обекта, митническите служители забелязват врата, която води от заведението към подземен паркинг на сградата.

На територията на подземния паркинг митническите служители откриват 125 пакета по 50 грама с тютюн за наргиле без акцизен бандерол и 4,865 кг тютюн за наргиле в насипно състояние. Общото количество на задържания тютюн за наргиле е 11,115 килограма, а дължимият за това количество тютюн за наргиле акциз е 1689 лева.

Взети са проби за лабораторен анализ на задържания продукт. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи предстои образуване на административнонаказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!