Бляскаво откриване обещават за фестивала “Дни на музиката в Балабановата къща”

11:00, 02 сеп 18 / Култура 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музиканти от оркестъра на Миланската Скала ще открият есенното издание на “Дни на музиката в Балабановата къща”

На 16 септември, неделя, в 19 часа в Дом на културата “Борис Христов”, “Струнен квартет ПАГАНИНИ”, съставен от членове на един от най-известните оркестри в света LA SCALA – MILANO ще открие есенното издание на фестивала “Дни на музиката в Балабановата къща”.

Водачът на ансамбъла - Франческо де Анджелис е определян от критиката и публиката като един от най-изтъкнатите музиканти на нашето време. През 1998, участвайки в международен конкурс, той е избран от Маестро Рикардо Мути за концертмайстор както на Оперния, така и на Симфоничния оркестър на Миланската Скала.

За гостуването си в Пловдив четиримата виртуози са избрали емблематична програма от шедьоврите в италианската съкровищница – великия романтик Верди, чийто мелодичен гений и до днес вълнува меломаните в цял свят, и магьосника на цигулката Николо Паганини - с двата великолепни струнни квартета, истинско пиршество за публиката от времето на създаването им до днес.

Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим, както и в Билетен център – Пловдив и в Мюзик център на ул. “Отец Паисий” 3.

Фестивалът е част от Културния календар на град Пловдив за 2018 година и се осъществява с подкрепата на Фондация “Америка за България”, Община Пловдив, Общински институт “Старинен Пловдив”, Министерство на културата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама