Отслужиха панихида в памет на загиналите в катастрофата край Своге

16:05, 27 авг 18 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във всички храмове на Софийската епархия днес беше отслужена заупокойна литургия в памет на загиналите в жестоката катастрофа край Своге. В Световрачене, откъдето са почти всички загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге, също се отслужи молебен.

Много хора се събраха на панихида в манастира "Седемте престола", който в събота са посетили пътувалите в катастрофиралия автобус, малко преди трагичния инцидент.

Бяха отправени и молитви за здравето на ранените, някои от които продължават да се борят за живота си. Хората, дошли в манастира казват, че не познават жертвите, но са съпричастни към мъката на техните близки.

От вторник до края на седмицата на гробищата в Световрачене ще бъдат погребани 15 от 17-е жертви на трагедията. Сред жертвите е и 13-годишно момче, което заедно с баба си и вуйчо си е пътувало на злополучната екскурзия. Кметът на Своге Светла Николова информира, че общината ще поеме разноските по погребенията. Има уверение и от Столична община, че ще бъдат поети разходите на ранените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама