Близо 19 млн лв. е вложила община Бургас в образователната инфраструктура

19:05, 27 авг 18 / Култура 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти 10 000 деца и ученици се радват на модернизирана образователна инфраструктура в община Бургас. Проектът, по който тя е ремонтирана, е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на изразходената сума е 19 милиона лева. От тях 2 600 000 лв са осигурени от националното финансиране, а малко над 1 милион от собствените средства на общината, обясни ресорният зам.-кмет Йорданка Ананиева, предаде БНР.

Благодарение на проекта, са реновирани сградата на средно училище „Кирил и Методий“, както и филиала на детска градина „Андерсен“. Училища „Елин Пелин“ и „Петко Росен“ в к-с „Меден рудник“, както и „Братя Миладинови“ се радват на нови спортни игрища. Една от гордостите на община Бургас е работата по сградата на новото училище „Александър Георгиев Коджакафалията“.

"Не само като нова инфраструктура, но и като нова структура. През последните години в нашата страна не е откривано ново училище. Другото, което открихме, е новата база на детска градина "Чайка", която е в "Меден рудник". Изцяло нов павилион за 120 деца. Ремонтирахме и т.нар. "стара баня" на училище "Любен Каравелов", която вече е модерен образователен кампус", обясни зам. кметицата.

Предстои през септември да се открие и детска градина „Пинокио“ в „Меден рудник“. Там ще има две яслени и две първи групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама