Съдят 19-годишен за катастрофата, в която загина кметът на Кочово

15:00, 27 авг 18 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд водач, причинил смъртта на друг в пътно-транспортно произшествие, при което шофирал с 1, 38 промила алкохол и висока скорост.

На съд е предаден 19-годишният Тони Б., който при управление на МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,38 промила причинил по непредпазливост смъртта на друг участник в движението .

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало на 3 ноември 2017 г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Тони управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км в час, той шофирал с 93 км в час.

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач - кметът на село Кочово, починал на място.

От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама