Четирима от настанените в "Пирогов" са с опасност за живота след катастрофата край Своге

08:56, 26 авг 18 25 922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След тежката катастрофа станала вчера в Своге 16 души загинаха, а други 18 бяха ранени в различна степен. 18-те души са настанени в различни болнични заведения, част от тях с опасност за живота.

В болница в ИСУЛ е шофьорът Григор Григоров. Той е без опасност за живота, очаква се днес да бъде разпитан.

„Осем души бяха транспортирани към „Пирогов”. От тях двама починаха. Единият по време на транспортирането му, а другият – непосредствено след настаняването. Състоянието на всички останали беше овладяно, но за четирима от тях сме доста притеснени поради тежестта на съчетаните травми, които имат”, обясни на извънреден брифинг тази сутрин проф. Николай Габровски от „Пирогов”.

Други шестима ранени са настанени в болница „Св. Анна.“ Двама са настанени във столичната ВМА в реанимация, но без опасност за живота.

Часове наред след катастрофата продължи огледът на място, като стана ясно, че повечето от пътуващите в автобуса са от софийското село Световрачение.  До късно снощи хора търсеха информация за свои близки и роднини, пише NOVA.

Часове след жестоката катастрофа се установява, че най-вероятната причина за жестоката катастрофа е, че автобусът не е преминал през повторен технически преглед. Автобусът е произведен през 2001-а година, а всички, които са над 10-годишна възраст преминават през технически преглед два пъти годишно. Фаталният автобус е трябвало да премине през такъв в началото на август месец, но това не се е случило.
По време на фаталния инцидент е валял пороен дъжд, но на този етап не може да се каже дали това е повлияло за трагедията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама