Институциите са лаконични за катастрофата с Георги Радев (Обзор)

15:35, 25 авг 18 / Общество 25 512 Topnovini
1

Институциите са лаконичини относно катастрофата с бащата на Румен Радев - Георги.
След като публикувахме видео от катастрофата с произшествието, екипът ни се опита да се свърже с пресцентъра на Президентсвото, Централата на ОД на МВР Хасково, както и с РУП на МВР в Харманли и БСП за коментар по случая.

Дежурният полицай в Харманли не знаел нищо за случая и ни посъветва да се обърнем към Областната централа, която пък не отговаря на посочения в официалния сайт телефонен номер. До момента са безуспешни опитите ни да се свържем и с пресцентъра на Президентсвото, кмета на Харманли, г-жа Кирова, както и с централата на левицата за коментар относно присъствието на бившия областен лидер на БСП-Харманли Михаил Лисков.

От щаба на държавния глава, заявиха за NOVA, че институцията не e упражнявалa натиск над МВР и нарекоха твърденията "спекулации". Що се отнася до самия инцидент, от пресцентъра на "Дондуков" 2 нито потвърдиха, нито отрекоха новината.

Инспекторатът на МВР и Главна дирекция Национална полиция извършват проверка, във връзка с пътен инцидент в Харманли, в който е участвал бащата на президента Румен Радев - Георги, пише БНР.

В момента проверката изяснява всички факти около случая, както и действията на местната пътна полиция.

Правят се две проверки - за виновността в катастрофата и дали след това е действано по правилата.

От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

На 18 август, ден след инцидента, президентът се отбил в Славяново при родителите си, казаха свидетели за "24 часа".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани