Илон Мъск: Tesla ще остане публична компания

09:33, 25 авг 18 / Свят 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният ръководител на производителя на автомобили Tesla Илон Мъск заяви в петък, че компанията ще продължи да бъде обществена. Както е посочено в съобщението на предприемача, публикувано в официалния блог Tesla, Мъск няма да изкупи обратно акциите на компанията, както бе планирал по-рано.

Илон Мъск съобщи, че процесът на конвертиране на автомобилен производител в изцяло частна компания би бил "по-труден и объркващ", отколкото е предполагал. Според бизнесмена, мнението му за наличието на достатъчно финансиране за пълното обратно изкупуване на акции по време на проучването на ситуацията също се промени.
„Нашите инвеститори са изключително важни за мен. Почти всички са заедно с нас от момента на преминаването ни към публична компания през 2010 г., когато не произвеждахме автомобили и имахме само визия за това, което искахме да бъдем”, заяви изпълнителният директор на компанията.

Предложението за сваляне на Tesla от борсата се случи, докато компанията се опитва да поддържа темпото на производство на повече от 5000 седана Model 3 на седмица през това тримесечие, за да генерира пари и да реализира печалба.

"Като публична компания ние подлежим на дълбоки колебания в цената на акциите ни, което може да разсее всички, работещи в Tesla, а всички те са акционери", заяви на 7-и август Мъск при обявяването на намерението си да свали компанията от борсата. Тогава предприемачът посочи още, че като публична компания Tesla привлича сериозно обществено внимание, особено от гледна точка на тримесечните си отчети, и това налага "огромен натиск върху Tesla да взима решения, които може да са правилни за даденото тримесечие, но не е задължително да са правилни в дългосрочен план".

През изминалата година Tesla се бори, за да ускори производството на колата, поставяйки Мъск под сериозен натиск и контрол и повдигайки въпроси за финансовите средства на компанията.

Tesla Inc. е основана през 2003-a година. Първоначално бе наречена Tesla Motors.
Седалището му е в Пало Алто (Калифорния). Първоначално фирмата се специализирала в производството на електрически автомобили, но по-късно започва да създава слънчеви батерии и други системи за съхранение на енергия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама