Директорът на БНР се ангажира със стратегия за развитие на Детския радиохор

15:15, 24 авг 18 25 1108 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конфликтът в Детския радиохор на БНР е решен. Това стана ясно на среща между ръководството на Радиото и родителите на хористите, която се проведе в Съвета за електронните медии. Директорът на БНР Александър Велев се ангажира да бъде изготвена стратегия за развитието на Радиохора. Формацията минава на подчинението на генералния директор, а не на Музикалната къща, както беше досега.

"Аз смятам, че човек, когато минава през такива неща, трябва да излезе по-силен и по-мъдър и би следвало да извадим поуки от цялата ситуация. Много се радвам, че и госпожа Караманова, и госпожа Димитрова са тука и надявам се и за в бъдеще да бъдат така – от лявата ни и от дясната ни страна, за да можем да работим заедно за благото на хора. Това, което взехме като решение и вчера и Управителният съвет подкрепи това решение, е да продължим да работим заедно, по нов начин. Най-важното за мен е спокойствието на децата и другото е сигурността на децата", каза генералният директор на БНР Александър Велев, предаде радиото.

Досегашният ръководител на Детския радиохор Венеция Караманова ще продължи да работи с хористите като главен диригент, докато децата изградят отношения на доверие и сплотеност с новия диригент Теодора Димитрова.

В неделя децата заминават на лагер в село Кранево, където ще се подготвят за концертите, които им предстоят през новия музикален сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама