НАП отбелязва ръст на оборотите на обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г.

15:40, 24 авг 18 25 2535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръст на оборотите на обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от НАП. Данните, които фискалните устройства подават към НАП всеки месец, показват тенденция за увеличаване на отчитаните приходи от магазините и заведенията по морето. Оборотите на всички обекти по цялото ни Черноморие през юни тази година са 1,127 млрд. лв.

По-високи приходи са регистрирани от заведения и магазини, както на юг, така и на север. Например в Приморско през месец юни тази година, в сравнение с юни 2017-та, е отчетен 75% ръст, а в Кранево – 57 на сто. Повишаване на регистрираните обороти има и в Обзор – 21%, във Варвара – 41 на сто, в Синеморец – 23%.

Според приходната администрация, чувствителното подобряване на фискалната дисциплина се дължи на засиленото присъствие на служителите от звеното за фискален контрол на НАП по българското Черноморие. И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания по морето. В проверките участват и служители на звеното от Хасково, което в началото на лятото бе подсилено с 12 инспектори. От началото на кампанията досега „Фискален контрол“ са осъществили 8900 проверки, като запечатаните до този момент обекти в страната са 210.

От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен законовата глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. За целта се използва и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на Агенцията, за да се откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама