Пътуването с метро е предпочитано от софиянци

15:00, 24 авг 18 25 1073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

72.570 млн. пътници, или с 1.322 млн. пътници повече спрямо същия период на предходната година са превозили предприятията от градския електротранспорт - трамваен, тролейбусен и метро през периода април - юни, показват предварителни данни на Националния статистически институт.

Увеличение е регистрирано при всички видове електротранспорт, като то е най-голямо при превозите от метрото - 3%. Извършената работа, измерена в пътниккилометри, също нараства с 2.2% в резултат на по-голямото средно превозно разстояние, на което са били превозени пътниците от метрополитена.

Според предварителни сезонни данни през второто тримесечие в сравнение с предходното се наблюдава намаление на превозените товари от товарния транспорт с 2.6 на сто. При извършената работа е регистриран спад от 19.5 на сто.

Превозените пътници от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават с 1.5 на сто, докато извършената работа намалява с 2.4 на сто спрямо първото тримесечие на 2018 година.

През второто тримесечие на 2018 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2017 г. е отчетен спад както при превозените товари, така и при извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт.

През второто тримесечие на 2018 г. превозените пътници и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) намаляват съответно с 3.7 и 8.7 на сто спрямо същия период на предходната година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама