ЦИК обяви обществена поръчка за машинното гласуване

13:30, 24 авг 18 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува покана за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на не по-малко от 12 500 специализирани устройства за машинно гласуване.

Обществената поръчка включва и логистично осигуряване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната и чужбина, гаранционно и извънгаранционно обслужване, поддръжка, обучение на персонал за работа и обслужване на устройствата за произвеждане на избори.

Целта на обществената поръчка е провеждане на проучване на всички участници на пазара, които произвеждат и доставят необходмите устройства. Фокусът на изследователския интерес е цената, на която може да бъде осигурена възможност за този тип гласуване за всички български граждани, считано от началото на 2019 г. 

Следва да бъдат подложени на анализ всички аспекти на проблема: цена на самите устройства, софтуерно и техническо осигуряване, съхранение, транспортиране и поддръжка на устройствата.

Проектът следва да включва и сравнителен анализ на предимствата и недостатъците на различните пазарни стратегии: за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на специализирани устройства за машинно гласуване.

Прогнозната стойност и обем на поръчката е до 12 500 лева без ДДС, а срокът за изпълнение на договора – не повече от два месеца, считано от датата на подписване на договора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама