Шофьорът, помел младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста

09:45, 24 авг 18 25 1247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишният Георги Попстоянов, който предизвика тежка катастрофа с трима пострадали младежи, остава в ареста, реши Окръжният съд в Благоевград.

Произшествието стана на 16-ти август в полунощ на ул.„Цар Борис III“ в Петрич.
 
18-годишният водач управлявал лек автомобил "Опел Астра" с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който се намирали пешеходци.

Две от децата - на 17 и на 15 години, бяха приети в болница в тежко състояние.
 
Свидетели на катастрофата обаче твърдят, че шофьорът дълго време е правил дрифтове по улицата, макар полицията да отрича тази версия. След произшествието в Петрич близки и приятели на пострадалите се събраха на спонтанен протест и поискаха записи от охранителните камери, за да се види имало ли е опасни дрифтове преди удара.
 
Съдът прие доводите на прокурора от Окръжна прокуратура-Благоевград, че съществува обосновано предположение, че лицето би могло да осуети или затрудни провеждането на разследването и събирането на доказателства по делото, както и опасност от укриването му или извършване на друго престъпление. Затова и бе потвърдена мярката му за неотклонение.

В същото време близките на пострадалите се страхуват, че случаят ще бъде потулен. Бащата на обвиняемия Георги Попстоянов е бивш икономически полицай.

Разследването по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама