Отиде си бившият китарист на иконите "Линърд Скинърд"

11:20, 24 авг 18 / Култура 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият китарист на рок иконите от "Линърд Скинърд" и съавтор на хита "Sweet home Alabama" Ед Кинг е починал. 68-годишният музикант е издъхнал в дома си в Нешвил, щата Тенеси.

Скръбната вест бе публикувана на неговата страница в социалната мрежа Фейсбук. Причината за смъртта не е оповестена, но според списание "Ролинг Стоун" той се е борил с рак на белите дробове.

"Линърд Скинърд" е рок група, основана в Джаксънвил, щата Флорида, през 1964 г. Главната им заслуга е популяризирането на жанровото направление садърн рок в музиката през 70-те години. Някои от вечните им песни са "Sweet Home Alabama","Free Bird" и "Simple man". Разпродали са около 28 милиона записа в САЩ.

Групата достига най-голяма популярност в периода до 1977 г., когато няколко от нейните членове, сред които и авторът на повечето песни Рони Ван Зант, загиват при самолетна катастрофа.

Кинг се присъедини към рок-бандата през 1972 година. Три години по-късно той напуска след сбиване с Рони Ван Зант. Преди това Кинг вече се е появил в три от албумите, като гласът му може да бъде чут да отброява "1,2,3" в "Sweet Home Alabama".

Той участва във възстановяването на "Линърд Скинърд" през 1987 година заедно с по-малкия брат на Рони Ван Зант. През тази година всички бивши членове на групата бяха планирали прощално турне в САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама