Осветяват пешеходните пътеки

17:05, 23 авг 18 / Общество Сподели в: 25 162 Topnovini Автор: Topnovini
1

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува промени в три наредби, касаещи повишаване безопасността на движение по пътищата. Това са Наредба № 2 от 2001 г., Наредба № 18 от 2001 г. и Наредба № 1 от 2001 г.

Промените в трите наредби ще допринесат за повишаване на безопасността на движението и подобряване на видимостта на пешеходните пътеки.

Подобрява се и сигнализирането на пешеходните пътеки като се въвеждат изисквания за по-високи характеристики на светлоотразяващите фолиа за пътните знаци, които ще осигурят повишаване на видимостта им. Това се предвижда с основните изменения в Наредба № 18 от 2001 г.

Повишават се и изискванията за осветяване на пешеходните пътеки и също така се завишават изискванията към строителните материали за маркировката.

Регулират се и участъците, в които могат да се изпълняват пешеходни пътеки на червена основа, тъй като до сега те бяха изпълнявани по субективна преценка на различни места и във всякакви цветове.

С измененията в Наредба №2 се предвижда повишаване вниманието на участниците в движението към пешеходните пътеки.

Това са местата с концентрация на пътнотранспортни произшествия, до входове на училища, детски градини, площадки за игра и други.

С основните промени в Наредба № 1 се цели подобряване на плановете за организация на движението.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани