Осветяват пешеходните пътеки

17:05, 23 авг 18 25 977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува промени в три наредби, касаещи повишаване безопасността на движение по пътищата. Това са Наредба № 2 от 2001 г., Наредба № 18 от 2001 г. и Наредба № 1 от 2001 г.

Промените в трите наредби ще допринесат за повишаване на безопасността на движението и подобряване на видимостта на пешеходните пътеки.

Подобрява се и сигнализирането на пешеходните пътеки като се въвеждат изисквания за по-високи характеристики на светлоотразяващите фолиа за пътните знаци, които ще осигурят повишаване на видимостта им. Това се предвижда с основните изменения в Наредба № 18 от 2001 г.

Повишават се и изискванията за осветяване на пешеходните пътеки и също така се завишават изискванията към строителните материали за маркировката.

Регулират се и участъците, в които могат да се изпълняват пешеходни пътеки на червена основа, тъй като до сега те бяха изпълнявани по субективна преценка на различни места и във всякакви цветове.

С измененията в Наредба №2 се предвижда повишаване вниманието на участниците в движението към пешеходните пътеки.

Това са местата с концентрация на пътнотранспортни произшествия, до входове на училища, детски градини, площадки за игра и други.

С основните промени в Наредба № 1 се цели подобряване на плановете за организация на движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама