Гъсеници налазиха Пазарджик

14:45, 23 авг 18 25 1506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гъсеници на бяла американска пеперуда унищожават дървета и растения в Пазарджик, алармираха граждани. От община Пазарджик потвърдиха информацията и съобщиха, че активно се работи за унищожаване на опасния вредител.

Почти на всяка улица в града могат да се видят огромни паяжини по дърветата и клони с унищожени от гъсениците листа. Забелязват се и по фасадите на сгради, а има и оплаквания, че проникват и в домовете. По информация на администрацията подобен бум на гъсеници в града не е регистриран през последните 15 години.

Граждани споделят, че гъсеници падат върху главите им докато се разхождат или почиват в парковете на Пазарджик. Причина за небивалата поява на вредителите са благоприятните за тях метеорологични условия през това лято, съобщиха от сектор " Екология" на общината. В рамките на взетите мерки вече са обработени над 1000 дървета в града със специален препарат.

Експерти правят огледи по улиците и определят районите, които подлежат на незабавна обработка. Посочени са и телефони, на които жителите на града могат да съобщават за нашествие на вредителите в техни имоти, или улиците на които живеят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама