"Ислямска Държава" пое отговорността за нападението в Париж

13:25, 23 авг 18 / Свят 25 908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ислямска Държава" пое отговорността за нападението в Париж, чрез един от каналите си за пропаганда, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Мъж, въоръжен с нож, уби един човек и сериозно рани други двама тази сутрин в град на около 30 км южно от Париж.

Мъжът е бил "неутрализиран" от полицията в Трапес, след като се е опитал да се скрие в сграда. Журналист от местна телевизия съобщава, че полицията е стреляла по нападателя, като твърди, че той е убит. Властите по-късно потвърдиха информацията.

Според информация на същата телевизия извършителят е роден през 1982 г. и вече веднъж е бил съден през 2016 г. за защита на тероризма.

Според очевидци по време на полицейската операция той е извикал „Аллах Акбар”.

Разследването продължава и в момента.

Вътрешният министър на Франция Жерар Колумб написа в профила си в Twitter: „Нападателят е неутрализиран. Първите ми мисли са за жертвите и техните близки”.

„Искам да поздравя за реакцията и мобилизацията нашите полицейски сили”, каза още Колумб. И добави, че силите на реда „вече разследват, за да установят обстоятелствата на тази трагедия”

Трапес е с население около 30 000 човека и е територията с най-голям брой мюсюлмани. Освен това властите подозират, че около 50 местни жители са напуснали страната, за да се сражават на страната на "Ислямска Държава" в Сирия и Ирак.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама