Оперната дива Веселина Кацарова с първи майсторски клас в България

17:20, 23 авг 18 / Култура 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Св

етовно признатата оперна певица Веселина Кацарова, която е и артистичен директор на Държавна опера – Стара Загора, ще води за първи път майсторски клас по оперно пеене у нас – в родния си град. Курсът ще се проведе от 27 август до 7 септември в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.
Майсторският клас ще завърши с гала концерт на участниците с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора, под диригентството на Владимир Бошнаков.

В рамките на 10 дни изтъкнатото мецосопрано ще работи с младите специализанти върху вокална техника, стил и интерпретация на ролята. Кандидатите сами определят своя репертоар, с който да участват в курса. Музикалният съпровод е поверен на именитата пианистка и корепетитор Боряна Ламбрева. Заявления за участие са подали млади оперни певци от България, Франция, Турция, Румъния, Китай.

Прослушванията на предварително одобрените кандидати ще се състои на 27 август от 15.00 часа в Старозагорската опера. Всички активни участници ще получат диплом за завършен майсторски клас. Държавната опера в Града на липите осигурява ангажимент на отличил се участник, определен от маестра Кацарова, в спектакъл от репертоара на театъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама