Кметът на Котбус: Търговище има с какво да се гордее

15:40, 23 авг 18 25 812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговище има с какво да се гордее. Това заяви днес пред журналисти кметът на побратимения ни немски град Котбус - Холгер Келх.

Делегацията от Германия, в която влизат още Мануел Хелбиг - началник отдел „Пътна администрация” и Кристина Марион Нойман - началник отдел „Международни връзки” в Градската администрация на Котбус, е на тридневно посещение в града.

Приятелските взаимоотноения между Търговище и Котбус датират от 1981 г., а официална немска визита в града ни не е имало отпреди 10 години, предаде TargovishteBg.com.

„Подновяването на контактите е положителен знак за усилията ни за международен обмен, който е от взаимен интерес“, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Той съобщи, че гостите са разгледали морската столица Варна, Двореца в Балчик, Двора на кирилицата в Плиска, а вчера са посетили няколко търговищки фирми, както и новото предприятие – немска инвестиция.

‘'Днес делегацията ще види ремонтите, които се извършват в Търговище, ще посети обновените детски заведения’’, обобщи градоначалникът.

‘’Има с какво да се гордеете’’, каза кметът на побратимения град Холгер Келх. Той отбеляза, че му е било интересно да види постигнатите резултати на България от членството й в Европейския съюз.

’’Икономическото развитие на града е забележимо’’, подчерта той, визирайки направените инвестиции от страна на Турция, Швейцария и Германия.

Промененият център, обновените улици и красивите сгради са направили силно впечатление на гостите от Германия. „Поставено е началото“, отбеляза градоначалникът на Котбус и сравни развитието на Търговище с младо дръвче, на което му трябва време да израсте и оформи корона.

Д-р Димитров изказа благодарност за добрите думи на колегата си и от своя страна изтъкна, че от побратимените ни общини Котбус е "градът, от който можем най-много да се учим".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама