Анестезиолог убил семейството си с топка за йога, напълнена с газ

18:30, 23 авг 18 / Свят 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анестезиолог е убил съпругата и дъщеря си, като използвал топка за йога, която напълнил с отровен въглероден оксид, обяви прокуратурата в съд в Хонконг, съобщиха АФП и БТА.

Мъжът оставил надутата топка в багажника на колата, като изпускания газ погубил семейството си.

Съпругата и 16-годишната му дъщеря бяха открити на шосе в заключен жълт „Мини Купър“ през 2015 г., като случаят в началото силно озадачи полицията.

Двете бяха обявени за мъртви в същата болница, където работел съпругът, като аутопсията установи, че са починали от отравяне с въглероден оксид.

Полицията откри спаднала топка за йога в багажника на колата

Обвиненият за двете убийства мъж не се призна за виновен в съда.

Прокурори заявиха, че 53-годишният Хоу Ким-сун, който по националност е малайзиец, имал любовна връзка със студентка, а неговата съпруга му отказала развод. Те го обвиниха, че изготвил план да убие жена си. Според обвинението той нямал намерение да погуби дъщеря си.

На разпита в полицията мъжът казал, че настоял малката му дъщеря да остане вкъщи, за да си довърши домашното в деня на убийствата.

Той освен това бил видян как пълни с въглероден окис две топки в Китайския университет където бил асистент. Казал на колегите си, че планира да използва газа върху зайци, но пред полицията заявил, че искал с него да убие плъхове вкъщи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама