Съдят неправоспособен шофьор във Варна, убил мъж при катастрофа

15:10, 22 авг 18 25 1724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неправоспособният водач на МПС Рафи Р. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. 18- годишният управлявал лек автомобил на автомагистрала „Хемус“ и по непредпазливост причинил смъртта на мъж, който в нарушение преминавал през автомагистралата. Жертвата водел скитнически живот и по време на произшествието е бил с поне 2,2 промила алкохол в кръвта.

Тежкото пътно-транспортно произшествие е станало на 25 октомври миналата година. Подсъдимият пътувал заедно с баща си, който му отстъпил управлението на колата, за да се учи да шофира, тъй като Рафи започнал курсове за шофьор.

В района на варненското село Слънчево подсъдимият управлявал колата със скорост 90 – 100 км в час, въпреки че асфалтът бил мокър, а времето – дъждовно. Пострадалият мъж предприел пресичане на автомагистралата в пияно състояние. Правият пътен участък в този район бил с добра видимост, но заради неумението си да шофира и липсата на опит 18-годишният не предприел опити да намали скоростта и не възприел опасността. Без опит да спре, Рафи Р. блъснал пияния мъж, който починал на място.

Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама