Меркел ще посети Макрон в Париж в началото на септември

08:00, 22 авг 18 / Свят 25 798 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел ще посети френския президент Еманюел Макрон в Париж в началото на септември, съобщи френското президентство, цитирано от Франс прес и БТА. Това вероятно ще стане след визитата на държавния глава в Люксембург на 6-ти септември.
 
Девет месеца преди изборите за Европарламент, "убеждението на президента е, че надигането на популизма засилва необходимостта от търсене на прогресивна дъга в цяла Европа, за да се обмисли прогресивен европейски проект", каза източник от Елисейския дворец.
 
Преди визитата на канцлера Макрон, решен да продължи "активната европейска дипломация", ще пътува от 28-ми до 30-ти август в Дания и Финландия. Това посещение до голяма степен е посветено на неговите идеи за реформи в Европейския съюз, както и на въпроси, свързани с миграцията и Брекзит.
 
Дания, заедно с Франция, е сред държавите, които са най-силно ангажирани с европейска позиция, съгласувана и обединена по условията на Брекзит, обясниха от Елисейския дворец.
 
Същевременно, тя е сред страните, които най-силно се противопоставят на предложението на френския президент за създаване на бюджет на страните от еврозоната.

Европейските лидери ще се съберат на 20-ти септември в Залцбург, 3 месеца след срещата на върха в Брюксел, където след безсънна нощ трудно постигнаха минимално споразумение по миграционните въпроси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама