Разследват фенове на "Лацио" за сексуална дискриминация

17:50, 21 авг 18 / Спорт 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската футболна федерация е започнала разследване срещу ултрасите на "Лацио", които не желаят жени да посещават Северната трибуна на стадион "Олимпико" в Рим.

Преди първия мач от Серия "А" за сезона срещу "Наполи", крайните привърженици на "римските орли" разпространиха флаери, на които пишеше, че тяхната трибуна е "свещено място" и е забранена за дами.

От "Лацио" обвиниха "няколко фена" и заявиха, че "са против всякакъв вид дискриминация".

Футболната централа на Италия е съобщила за Би Би Си, че е започнало разследване заради въпросните листовки.

От полицията пък съобщиха, че са идентифицирали лицата, отговорни за флаерите, и срещу тях ще бъдат взети мерки във връзка със сексуалната дискриминация.

Посланието на флаерите е насочено към "жените, съпругите и приятелите", които не трябва да стоят на първите 10 реда на трибуната.

"Тези, които избират стадиона като алтернатива на спокоен и романтичен ден на Вила Боргезе, трябва да отидат в други части", пишеше още в листовките.

Флаерът е подписан от "Direttivo Diabolik Pluto", който е един от лидерите на група от ултраси на "Лациo" известна като Irreducibili.

Говорителят на "орлите" Артуро Диачонале заяви пред италианските медии, че "в клуба никой не е знаел за тази инициатива и тя е организирана от част от крайните привърженици".

Миналият сезон "Лацио" бе наказан, след като привърженици разпространиха антисемитски стикери, които показваха жертвата на Холокоста Ане Франк с екип на големия градски противник "Рома".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама