Четирима непълнолетни задигнаха автомобил в Русенско

15:40, 21 авг 18 25 1528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима непълнолетни младежи са установени като извършители на кражбата на автомобил в гр. Сливо поле край Русе, съобщиха от ОД на МВР в Дунавския град.

В неделя късно вечерта, 19 август, в РУ – Сливо поле бил подаден сигнал от мъж, че не е открил автомобила си „Мицубиши“, който по-рано през деня паркирал на брега на р. Дунав, в местността "Сливополски водопой" в землището на гр. Сливо поле.

Мъжът пояснил, че е оставил возилото с отключени врати, а контактният ключ се е намирал между предните две седалки. Сигналът бил документиран от полицаите и започнало разследване на престъпление по чл.346, ал.2, т.1, пр.2 от НК, образувано е дознание. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия автомобилът е бил намерен изоставен в землището на града, на километър от ул. „Детелина” по асфалтов път към помпена станция, като от него липсвал CD плеър.

 В резултат на бързите по-нататъшни действия на служителите на реда, станали ясни и децата - извършители на деянието. Полицията установила, че това са четирима непълнолетни младежи – един на 15 г., двама на 16 г. и още един на 17 г. Единият от 16-годишните престъпници предал на полицаите и отнетата от автомобила вещ. Работата по случая продължава, уточниха от МВР-Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама