Ромска сватба тормози три дни цял квартал в Лом

11:40, 21 авг 18 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ромска сватба на открито държа три нощи цял квартал буден в Лом, предаде NOVA. По ирония на съдбата сватбарският квартал  е известен с името "Щеш не щеш". Потърпевшите от силната музика са стотици. Тези, които застанаха пред камера, пожелаха да бъдат скрити лицата им, защото се страхуват от саморазправа.

Изпратеното от зрители видео е малка част от тридневна ромска сватба в Лом. Освен сватбарите обаче, празнуващи по неволя се оказват и всички в квартала. Подготовката започва още в края на миналата седмица, когато огромни шатри изникват под прозорците на два от блоковете в квартала.

Съседите, станали част от празника, без да искат, са безсилни. Не смеят да направят забележка, някои се страхуват да покажат и лицата си.

На третия ден, около 20.00 часа в понеделник, сватбата още продължава, макар и по-скромно. Сватбарите не се притесняват, обясняват, че имат всички разрешителни. Разказват, че тридневната сватба им струвала повече от 20 000 евро, а в една от вечерите ги веселял известен сръбски оркестър.

От началото на годината Община Лом е издала над 30 разрешителни за празненства на открито, които да продължават до полунощ. Местната управа обмисля да спре празненствата на открито. Дотогава празнуващите и тези, които опитват да спят, остават на различни позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама