Сладолед, който не се топи, е хит в Япония

18:50, 17 авг 18 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно преди една година екип от японски учени, разработва начин да произвежда сладолед, който не се топи, като се възползва случайно от откритие на един готвач.

Повечето сладоледи започват да се топят само няколко минути, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конус. Поради това хората са започнали да го ядат бързо. Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.

Сладоледът се появява по погрешка, след като готвач в Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г.

Съединение, наречено полифенол в ягодите, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвя. Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето.

Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама