ФБР хвана четирима руснаци за мошеничество

16:20, 07 авг 18 / Свят 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерство на правосъдието на САЩ разкри имената на руските граждани, задържани в нюйоркското поделение на ФБР по подозрение в пране на пари и заговор с цел измама.

Както съобщи говорителят на министерство на правосъдието на САЩ, Никол Навас Оксман, на 1 август са били задържани 30-годишният Станислав Лисицки, 39-годишният Алексей Ливадни, 32-годишният Николай Тупикин, а на 2 август – 29-годишния Кирил Дедусев.

 
От министерство на правосъдието на САЩ уточняват, че те са били задържани за участие в измамна схема, чрез която в интернет са откраднали пари на американски граждани. По-горе цитираните имена на руски граждани фигурират в списък от 25 души, които са участвали в създаването на измислени рекламни съобщения за продажба на автомобили. Те са успели с незаконни действия да спечелят повече от 4,5 млн. долара.

В измамната схема са участвали също така граждани на Казахстан, Турция, Азербайджан, Грузия, Украйна, САЩ и Латвия. Престъпниците договаряли продажби за несъществуващи автомобили и убеждавали своите жертви да превеждат парите на сметки на подставени лица. В прессъобщението се посочва, че максималния срок по това обвинение е 30 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама