Бенчо Бенчев е участвал в кампанията на Румен Радев

09:37, 07 авг 18 / Политика 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Като всеки активист на БСП и г-н Бенчев участва в кампанията на президента Румен Радев", заяви днес Атанас Зафиров от БСП в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Социалистът сподели това в отговор на въпрос на Тома Биков от ГЕРБ. 

Зафиров не можа да обясни точно по какъв начин Бенчев е участвал в кампанията, както и какви точно са връзките между Бенчев и партията.

"Има позиция на БСП от вчера. В нея се цитира точната сума, която е давал в качеството си на общински съветник - 70 лв. на месец, колкото всички други. Ако такива средства са давани, предполагам, че може да се използвали за личната му мажоритарна кампания. В кампанията на БСП не е давал лични средства", каза още Зафиров.

По думите му това е атака срещу БСП, тъй като са уплашили хората със събирането си на Бузлуджа. Всички конкретни въпроси за финансирането на кампании и партийна дейност от страна на Бенчев обаче бяха отклонени от Зафиров с обяснението, че не той е правилният човек, на когото се задават.

"Освен че ние сме направили г-н Бенчев кандидат за общински съветник от БСП, ние сме го изпратили и в Истанбул с Митьо Очите, защото сме се уплашили от "Визия за България" и Бузлуджа. Явно това е тезата на БСП", заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Тома Биков, коментирайки темата.

По същото време телевизията излъчи и ексклузивно интервю със самия Бенчо Бенчев.

„С толкова различни неща се занимаваме. Аз се занимавам, знаете, със селско стопанство, със земеделие. Димитър Желязков не мога да ви кажа с какво се занимава. Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?”, сподели пред bTV Бенчев.

Относно охранителната фирма на Митьо Очите, в която има дял, той обяви: „Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама