Изписаха пет от българчетата, ранени при взрива в Болоня

07:45, 07 авг 18 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изписани са пет от осемте българчета, пострадали при взрива в Болоня. При инцидента пострадаха общо осем български ученици, съобщи БНР.

Припомняме, че в понеделник мощна експлозия срина магистрала в Италия. Цистерна избухна след катастрофа в близост до летището на Болоня. Взривът събори голяма секция от околовръстния път на града. Двама души са загинали. Около 70 са ранени, като състоянието на 14 от тях е тежко. 

Българските ученици са вървели пеша по магистралата и са пострадали от ударната вълна и летящи горящи предмети. Всички те са получили обгаряния.

След преглед пет от тях са изписани. Трима ученици остават в болница. Момче с обгаряния на долните крайници е настанено в съответното отделение в болницата в Чезена. Други двама ученици са в болницата "Бел Ария" в Болоня. Предстои да им бъдат направени пластични операции. 

Те са част от група от 20 ученици в 11-и клас на професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в Силистра. Младежите са били на практически стаж в италианска фирма. Групата се придружава от четирима преподаватели, сред които няма пострадали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама