Тръмп заяви, че очаква с нетърпение нова среща с Ким Чен Ун

09:40, 02 авг 18 / Свят 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп благодари на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун за съдействието при връщането на останките на американски войници, убити по време на Корейската война в периода 1950-1953-а година и каза, че очаква с нетърпение следващата им среща.
Той също така благодари на лидера на КНДР за съобщението, което той получи от него, и изрази надежда за предстояща среща.

Преди това Белият дом съобщи, че КНДР е предала останките на американски военнослужещи в Съединените щати. Споразумение по този въпрос бе постигнато по време на срещата на високо равнище на президента Тръмп и Ким Чен Ун в Сингапур на 12 юни.

Церемонията за репатрирането на останките се проведе в сряда на територията на базата на Осан в Южна Корея,  а вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс посрещна на церемония в Хавай тленните останки на 55 американски войници.
Експертите подчертават, че тези останки по всяка вероятност принадлежат на американски военнослужещи, тъй като гражданите на различни държави, убити на територията на КНДР, са погребани от своите другари на бойните полета.

След церемонията съдържанието на контейнерите ще бъде изпратено до лабораторията на Министерството на отбраната на САЩ за проверка и идентификация на останките. Десетки специалисти в областта на антропологията, археологията и съдебната стоматология работят в лабораторията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама