Ремонтите в София продължават и след 15 септември

14:25, 01 авг 18 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтите по столичните улици ще продължат и след 15 септември. Причината са валежите. Това каза заместник- кметът по транспорта Евгени Крусев, след като вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че лошото време забавя с няколко дни изпълнението на сроковете. Заради валежите в София, ремонтите се бавят средно с пет дни. 

"При хубаво време, строителите имат възможност да наваксат това изоставане. Целта ни е основните ремонти да бъдат приключени дори малко преди 15 септември. Ремонтът на "Граф Игнатиев" със сигурност ще продължи до към края на октомври, тъй като там дейностите са по-обхватни", каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев, предаде БНР. 

И след ремонта по столичния бул. "Васил Левски" няма да има велоалеи, обяви още Крусев. "Наблюденията показаха, че повечето велосипедисти използват парка, съответно има и велоалея по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", която е успоредна на бул. "Васил Левски", така че за момента велоалея не се предвижда", допълни той. 

Новата организация на движението предвижда бусленти и в двете посоки по булеварда. Но с разрешение за престрояване на коли в тях в последните метри преди кръстовището. Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че такава организация се предвижда и на други места в София. 

"Предвиждаме нова бус лента да се изгради по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Черни връх" и бул. "Драган Цанков". Предстои да се преработят буслентите по бул. "Цариградско шосе", по бул. "Сливница" и по бул. "Даниел Николаев", така че буслентата да стига до самото кръстовище, до стоп линията, а съответно всички завиващи на дясно да могат да завиват от дясната лента, а който продължи направо по буслентата ще се счита за нарушител", обясни Крусев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама