МВР отчете понижение на кражбите по домовете

16:35, 31 юли 18 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спад на престъпленията, свързани с домовите кражби, отчитат от МВР. 1078 са регистрираните домови кражби в София за първите шест месеца на миналата година. Тази година вече са 969, отчетоха от столичната полиция.

„Разбирам, че в момента, в който обяснявам, че имаме спад, а в същото време в медийното пространство излизат наяве, няма как да ви убедя, но това са факти, които могат да се проверят. За нормалните граждани е голям проблем – да ти влязат в дома, докато спиш. Има ги тези случаи", отбеляза Маринов.

Задържани са и три престъпни групи, действали на територията на курортите, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Извършителите живеели в София, но през лятото гастролирали по морето, а през зимата – по зимните курорти.

„Всички наши мерки водят до положителни резултати. По въпроса с битовата престъпност се работи системно”, каза Маринов, цитиран от „Фокус”.

Режисьорът Людмил Иларионов дойде в МВР, за да поиска оставката на министъра отново за стрелбата срещу него. Той попита какво става с неговия случай. Младен Маринов обясни, че са назначени съответните експертизи. Колегите работят, увери той.

Вие сте типичен случай, обърна се към него и Валентин Радев, който прояви съчувствие. Каквото иска прокуратурата, това прави МВР, предаде News.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама