Първият обвиняем в разследването за руска намеса в изборите в САЩ се изправя пред съда

13:10, 31 юли 18 / Свят 25 941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп застава пред съда. Пол Манафорт е първият обвиняем в разследването за руска намеса в кандидат-президентската кампания през 2016 г., съобщава БНР.

Пол Манафорт ще е първият бивш съветник на президента, обвинен в банкови и данъчни измами от федералните следователи. Процесът цели да разнищи и евентуалната руска намеса в президентските избори през 2016 г.

Независимо, че делото е фокусирано върху финансови престъпления, то носи и много политически окраски. Манафорт е човекът, който отговаряше за кампанията на Тръмп в продължение на три месеца и за когото се знае, че е присъствал на среща с руски агенти, които са му предложили информация за опонента на Тръмп - Хилъри Клинтън. 

Този процес се очаква да бъде кулминацията на 14-месечното разследване на специалния прокурор Робърт Мълър. Президентът обвини вчера Мълър в "конфликт на интереси", заради които той не бива да води разследването. В Туитър Тръмп коментира, че през годините е имал "много лоши служебни отношения" с Мълър и нарече цялото разследване “лов на вещици”, насочен към прекратяване на президентството му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама