Порой превърна улици във Варна в кални реки. Щети в Балчик след бурите през уикенда

14:45, 30 юли 18 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В някои части на Варна отново улици и булеварди се превърнаха в кални реки след преминала буря. В други по същото време беше жежко лято, предаде БНР. 

Непроходими за отрицателно време станаха булевард "Цар Освободител", улица "Прилеп" в района на ВиК и други места във Варна, над които се изсипа пороят. Невъзможно за гражданите се оказа и стоенето на спирките за градския транспорт.

50 литра на квадратен метър само за час са паднали в събота – 28 юли, в Балчик. Това обобщи днес зам. кметът по строителството Димитрин Димитров по повод избилата канализация в Мелницата и на други места в крайбрежни обекти. 

Съоръженията не са проектирани за толкова много вода за такъв кратък период време, коментира още той претоварената канализационна система в града и наводнени асансьорни шахти в обществени обекти.

Пороят през уикенда изрови на места асфалт и тротоари в Балчик, наводни мази, проби покриви, предизвика свличания на улични настилки във вилната зона. Има случаи на пропаднали подпорни стени – на ул. "Раковска" и ул. "Ал. Стамболийски". Опасните пътни участъци ще бъдат в спешен порядък обезопасени, увери Димитрин Димитров.

На телефон 112 са подадени редица сигнали – за липса на ток, стичане на фекални води, изкъртени стълби.

Приземни класни стаи в училище „Св.св.  Кирил и Методий“ се наводниха още в петък, когато паднаха 24 литра на квадрат за час и половина. Днес пожарникари отводняват асансьорната шахта на общинската болница.

Прясно ремонтираните след един от пороите дупки в село Каменар, отново са зейнали след дъжда в събота. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама