Премиерът обеща на Петър реформа за хората с увреждания

13:45, 30 юли 18 / Политика 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов обеща на Петър Мавродиев от Пловдив реформа за хората с увреждания. Момчето беше оставено от баща му в приемната на Министерския съвет със сак и указания. "Бойко Борисов се поинтересува от моите нужди, изслуша ме. Беше нормален човешки разговор", разказа Петър след срещата.

Премиерът казал, че хората с увреждания трябва да се чувстват добре. Имал и конкретни предложения за реформата, но не се е ангажирал със срокове. Петър разказал на Борисов, че му е нужна рехабилитация и дневни центрове, а хората с увреждания да получат услуги според потребностите. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър в думите си към премиера.

"Сълзи имаше и вътре, но аз смятам, че сълзите не са израз на слабост, а на сила", каза Петър, цитиран от вестник "24 часа".

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях - това е заявил Борисов по време на срещата, съобщиха от Министерски съвет. 

Премиерът е поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Бащата е благодарил на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. 

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев. По думите му има напредък и се вижда, че Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама