Предотвратиха застрояването на зелена площ в „Младост”

12:02, 29 юли 18 25 911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зелената площ в софийския квартал "Младост", на която се планираше строеж, ще бъде запазена и ще остане непокътната. Това става ясно от доклад до Столичния общински съвет внесен от трима общински съветници - инж. Симеон Славчев, съпредседател на "Политическа група 5", Карлос Контрера от "Патриоти за София - ВМРО и Атака" и Йордан Господинов от ГЕРБ. Докладът е внесен в петък (20 юли т. г.) и влиза за решение в СОС в четвъртък, 26 юли т. г.

Теренът е 1 693,00 кв.м. и се намира в "Младост 1", на "Цариградско шосе", където според действащия Подробният устройствен план - план за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ е разрешено строителството на сгради до 20 етажа. За да се реши проблемът въпросният имот ще бъде дарен на СО, а СО ще дари на дружеството собственик друг имот в "Младост 4".

През февруари 2017-a година в район "Младост" са постъпили жалби на живеещите в близост до зелената площ граждани, адресирани до кмета на Столична община и главния архитект на Столична община. С тях домоуправителите на блоковете и гражданите посочват, че към момента имотът представлява празно незастроенo място, коeто се използва като озеленена площ. Те са категорично против отнемането на това пространство. Към жалбите има и приложена подписка с над 100 граждани против застрояването на имота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама