Над 40% от британските избиратели искат референдум за условията на Brexit

21:45, 27 юли 18 / Свят 25 975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делът на британските избиратели, които искат референдум за окончателните условия на излизането на Великобритания от Европейския съюз, за първи път надминава дела на тези, които не подкрепят идеята, показва проучване, цитирано от Reuters и ТАСС, пише БТА.

Според анкетата на социологическия институт "Ю-Гав" за в. "Таймс", 42% от британските избиратели искат референдум за окончателните условия на каквото и да е споразумение за Брекзит, 40% са против тази идея, а 18% не могат да преценят.

Допитването е направено в сряда и четвъртък тази седмица и в него са участвали 1653 души. 

Анкетата сочи, че 58 на сто от лейбъристките избиратели, 67% от либералнодемократическите избиратели и 21% от консервативните избиратели подкрепят произвеждане на нов референдум.

На референдума във Великобритания през юни 2016 г. 17,4 милиона избиратели - или 51,9% от участниците в допитването до народа, гласуваха за напускане на ЕС, а 16,1 милиона - или 48,1%, гласуваха за оставане.

Проучването на "Ю-Гав" показва, че възгледите на повечето избиратели по въпроса за Brexit не са се променили.

Според анкетата 45% от избирателите казват, че ако сега има референдум за членството на Великобритания в ЕС, ще гласуват за оставане, 42% ще гласуват за напускане, 4 процента няма да гласуват, а 9% не могат да преценят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама