Два инцидента на прелези за по-малко от два часа днес

14:55, 20 юли 18 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За по-малко от два часа в страната са станали два инцидента на прелези поради неспазване на правилата за преминаване, заложени в Закона за движение по пътищата, съобщават от „Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

В първия инцидент, от 10.58 ч., на прелез в междугарието Калояново-Граф Игнатиево, при опит за преминаване при спуснати бариери, лек автомобил е ударен в задната му част от преминаващия пътнически влак, пътуващ по направление Карлово-Пловдив. При инцидента няма пострадали, но има нанеси леки материални щети по локомотива. Автомобилът е избягал от местопроизшествието.

Вторият инцидент е от 12.30 ч. в междугарието Суворово-Девня. При преминаване през прелеза в района при редовно задействана звукова и светлинна сигнализация, указващи приближаването на влак, лек автомобил прави опит за преминаване, незачитайки подаваните от съоръжението сигнали. Автомобилът е ударен от преминаващия пътнически влак, пътуващ по направление Добрич-Варна. Няма пострадали. Инцидентът доведе до преустановяване на движението на влаковете и пътните превозни средства в района на прелеза за час и половина.

Във връзка с инцидентите от днес, летния период и свързаната с това повишена интензивност на движението по пътищата, ръководството на „Национална компания „Железопътна инфраструктура” отново призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама