Британската полиция разкрила кой е отровил семейство Скрипал?

11:40, 19 юли 18 / Свят 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британски следователи смятат, че са идентифицирали заподозрените за нападението с нервнопаралитичното вещество Новичок срещу руския двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му в британския град Солсбъри през март, предаде БГНЕС.

Няколко руснаци са замесени в опитите за убийство, съобщи пред Прес асошиейшън източник, запознат със следствието. Самоличността на заподозрените е била потвърдена с кръстосани проверки на записи от камери за наблюдение на хора, влезли във Великобритания в този период.
 
Великобритания неведнъж е заявявала, че Русия е отговорна за нападението, добавя ДПА. Москва обаче категорично отхвърля тези обвинения, заявявайки, че нито в СССР, нито в Русия е съществувала програма за разработване на подобен вид бойно вещество.

Бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха открити в критично състояние в парк в Солсбъри на 4 март. Според британските власти те са отровени с бойния нервнопаралитичен газ „Новичок“.

Представител на военната лаборатория на британската армия обаче признаха, че нейните специалисти не са могли да установят произхода на веществото, с което бяха отровени семейство Скрипал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама