ГЕРБ: Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев

10:25, 18 юли 18 / Политика 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. Това съобщи Делян Добрев на брифинг, на който показа документи във връзка със сигнала, който внася ГЕРБ срещу Йончева.

"Елена Йончева има общ бизнес 50 на 50 с Цветан Василев. Тези всички документи са публична информация и могат да се намерят в интернет. Целта ни е да уведомим, че на базата на тези документи аз и моите колеги внасяме сигнал в прокуратурата, КОНПИ и НАП, за да се провери има ли данни за пране на пари", каза Добрев.

"За тази офшрока се казва, че чрез нея е ставало източването на КТБ", добави депутатът Антон Тодоров.

Той обясни, че Елена Йончева е имала обща фирма с тази офшорка.

"Имам усещането, че една кака от ПП на БСП е с двата крака в батака. Мисля, че най-накрая хванахме на тясно онова, което наричаме "задкулисие", каза още той.

"Преди месеци, когато аз попитах Елена Йончева какви са й отношенията с Цветан Василев - тя твърдеше, че няма такива. Сега обаче от тези документи става ясно, че дори му е сътрудник", коментира Добрев.

"Няма как да знаем дали в ДАНС имат тези факти и данни, защото, за да ги имат, те би трябвало да са сезирани и да им е насочено вниманието към тях", заключи Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама