Частен самолет излетял от Летище София без гранична проверка

14:56, 17 юли 18 25 841 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самолет е излетял от Летище София за Гърция без да мине гранична проверка в петък. Причината - наземният оператор не е уведомил служителите на гранична полиция за полета. Самолетът е бил частен, а в него са пътували общо петима души.
 
Той е тръгнал от Габрово, кацнал е в София и е отлетял за Солун. Самолетът е имал над 1 час престой в столицата. През това време пътниците от него са стояли в помещение на летището.
 
Граничните полицаи разбрали за случилото се едва, след като самолетът излетял към Гърция. Те се свързали с полицията там и ги предупредили да проверят пристигащите пътници.

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, в самолета не е имало „нищо притеснително” и става въпрос за човешка грешка, допусната от наземния оператор.
 
По случая е образувано досъдебно производство.

От Летище София съобщиха, че водят разследване на случая. Предварителните данни сочат за човешка грешка, свързана с обслужването на полета от наземния оператор. До изясняване на обстоятелствата по случая рамп-агентът е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама