Арест за членове на "Пуси райът", нахлули на терена на финала на световното

11:50, 17 юли 18 / Свят 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският съд постанови 15 дни административен арест за четиримата членове на групата "Пуси райът", нахлули на терена по време на финалния мач от Световното първенство по футбол в неделя, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Освен това на Вероника Никулшина, Олга Пахтусова, Пьотър Верзилов и Олга Карачова им е забранено три години да посещават спортни мероприятия. Съдът ги призна за виновни в "сериозно нарушаване на правилата за поведение на зрителите".

Няколко минути след нахлуването на четиримата на терена, групата "Пуси райът" написа в Twitter и Facebook, че това са нейни членове и разпространи списък с шест искания. В него се настоява за освобождаване на всички политически затворници и край на арестите по време на мирни демонстрации.

Най-известната проява на "Пуси райът" е от февруари 2012 г., когато в знак на протест срещу президента Владимир Путин няколко членове на групата изпълниха "пънк молитва" в катедралния храм "Христос Спасител" в Москва. Три от петте участнички в акцията бяха осъдени на две години лагер за хулиганство и накърняване на религиозните чувства на вярващите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама