Румен Радев разговаря с Доналд Тръмп в Брюксел (СНИМКИ)

16:28, 12 юли 18 / Политика Сподели в: 25 92
1
2
3
4
5
6
7
8

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО, съобщиха от пресцентъра на президентството.

В сряда президентът написа във Facebook, че на срещата на върха в Брюксел е заявил, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни държави, обединени от стратегически цели и общи ценности.

„Призовах наред с политиката на сдържане спрямо Русия да се гради също и диалог и в ситуация на неясност на трансатлантическата връзка, да се избягва агресивният тон и да се търсят пътища за нормализация и подобряване на отношенията с Русия. Този подход се приема и от други партньори”, написа още Румен Радев.

„Всяка страна трябва да има принос в свят на растящи заплахи и да изгражда ефективни способности, а в България с голяма неохота се заделят средства за въоръжените сили. На тази тема свиках три заседания на Консултативния съвет за национална сигурност. На тях се разбираме за нещо, което после се отменя, проектите за модернизация непрекъснато се отлагат и непрекъснато се намират причини за това”, завърши държавният глава.

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.