Финансовите министри от еврозоната обсъждат влизането ни в „чакалнята на еврозоната“?

07:50, 12 юли 18 / Политика Сподели в: 25 67
1

Финансовите министри от еврозоната може да обсъдят искането на България да се присъедини към обменно-валутния механизъм ERM II, предхождащ еврозоната и банковия съюз. Това трябва да се случи по време на заседанието на Еврогрупата в Брюксел (финансовите министри от еврозоната), според агенция "Ройтерс". 

В белгийската столица финансовият министър Владислав Горанов ще представи постигнатото в неговия ресор по време на българското европредседателство.

Още в началото на годината финансовият министър Владислав Горанов обяви пред чуждестранни медии, че до края на европредседателството България ще подаде документи за членство в механизма, известен като "чакалнята за еврозоната".

В началото на юни еврокомисарят по въпросите на еврото Валдис Домбровскис заяви: "За приемането на еврото страните членки трябва да покрият номинални критерии за присъединяване, с които България се справя твърде добре. В същото време съществува въпросът с тяхната устойчивост".

Във вторник "Ройтерс" се позова на свои източници, че вероятно на заседанието на Еврогрупата ще бъде дадена целева дата за страната ни и в ERM II и в банковия съюз.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети