Железничарите в Гърция започват да стачкуват през ден от днес

11:55, 11 юли 18 / Свят Сподели в: 25 91
1

Работещите в гръцките железници нарушиха традицията да не се стачкува по време на туристическия сезон. Стачката започва от днес по схема - протести през три часа. Вече много влакове са анулирани и пътуващите са принудени да променят резервации. 

Стачката продължава до 20-и юли, но ще се протестира през ден. По този начин железничарите не блокират напълно движението на влакове, но пътниците са принудени да пътуват само в часовете без стачка, съобщи БНР. 

Ръководството на железопътната компания отправи иск съдът да отмени протестите като незаконни, но това не попречи на синдикатите да започнат стачни действия. 

Причина за стачката са исканите от железничарите колективни трудови договори, както и промени в условията на труд и заплащане. 

Синдикатите на железничарите съобщават, че са принудени да преминат към стачка след преговори няколко месеца, но без резултат. 

Ако магистратите обявят стачката за незаконна, тогава незабавно ще се възстанови трафикът. Засега протестите продължават почасово и през ден.
 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани