„Царицата на чардаша“ ще видим на сцената на Летен театър - Бургас

20:00, 06 юли 02 / Култура 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-известната творба на Имре Калман – оперетата „Царицата на чардаша“, е второто заглавие от календара на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2018. Спектакълът ще се играе на 10 юли от 21 ч. на сцената на Летния театър в Бургас. Постановката е копродукция на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ и Държавна опера – Бургас. На сцената ще видим звездите на музикалния театър Лилия Илиева, Владимир Грудков, Александър Панайотов, Илона Иванова. Оркестърът на бургаската опера ще бъде дирижиран от Юли Дамянов. Постановката е дело на Адриан Холендер, а режисьор е Марияна Арсенова.

Критиката е била унищожителна за премиерата на „Царицата на чардаша“. Но причината не е била в музиката, либретото или изпълнението на артистите. На пресата не й се е харесвала унищожителната сатира, насочена към австро-унгарската аристокрация. Въпреки неласкавите оценки, касите на „Йохан Щраус театър“ са били обсаждани цели две години от зрители, желаещи да видят оперетата на Имре Калман.

Историята е повече от класическа – млад аристократ се влюбва във вариететна актриса. Майка му, разбира се, е против – въпреки че тя самата е била на мястото на възлюбената на сина си. След водовъртеж от страсти и емоции най-накрая пречките отстъпват пред любовта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама