Хъски спаси живота на жена в безпомощно състояние в Морската градина в Бургас

19:07, 30 юни 18 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Куче откри безпомощна жена в канавка и я спаси от бавна и мъчителна смърт. Героят е хъскито Хаус. Тъжната история с щастлив край е от днес и се разиграла в парк "Езеро" в Бургас. Възрастната жена била обявена за издирване от четири дни, оттогава лежала в калта.

Тази сутрин бургазлийката и приятелят й Теодор Славов излезли да разходят двете си кучета Ечи и Хаус. В района на тенис кортовете до ЦУРК-а изведнъж хъскитата започнали да тичат към храстите. "Както си вървяхме, те изведнъж започнаха да ни теглят нагоре към едни храсти, там беше буквално като джендем, затънахме в кал. Опитахме да ги издърпаме, за да се върнем обратно, но Хаус настояваше да се движи напред, спря се до една канавка и почна да вие. Приятелят ми отиде да провери какво се случва и видя възрастна жена да лежи в безпомощно състояние в калта", разказа собственичката на кучетата пред „Флагман“

Стопанката на хъскитата веднага подава сигнал на тел. 112 и на място пристигат екипи на полицията и на Спешна помощ. Оказва се, че жената е обявена за издирване преди четири дни от сина й. Тя била настанена в Психодиспансера, който се намира недалеч от мястото, където била открита от Хаус.

Откритата жена е транспортирана в лечебно заведение. Полицията пък тепърва ще установява как тя се е озовала там.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама