Бойко Борисов: България ми е на първо място

17:51, 30 юни 18 / Политика 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в случая позицията ни за мигрантите е наравно коректна със всички. Парите не са изобщо проблем. Аз съм за солидарност. Като решим всички какво да правим, сядаме и се разбираме какво да се прави с тези мигранти в Европа. Аз не мога да си позволя да поемам риска, защото той може да има толкова непоправими последствия в дългосрочен план. 6 месеца работихме върху дъблинското споразумение. Винаги съм се прекланял към Ангела Меркел, защото тя е солидарна”, това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в заседанието на европейските лидери, посветено на миграцията, в Брюксел.

Преди няколко години са минали над 60 000 мигранти. 20 000 от тях по време на управлението на БСП. Разбира се, че трябва да бъдем солидарни. Към тази дата, единственото, за което се говори активно е преразпределението. Гърция трябва да бъде не само към България коректна”, каза още той.

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място", каза още той и допълни, че натискът няма да е честен.

Премиерът беше категоричен, че страната ни не иска да приема обратно мигранти, както предлага канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Премиерът напомни и че България е дала своя принос със срещата на Върха между ЕС и турския президент Ердоган. "Така че усилията на България плюс работещото споразумение между ЕС и Турция гарантираха външните граници на ЕС. Това е солидарност.", обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама