Тръмп ще огласи кандидата си за ключовото девето място във Върховния съд на 9 юли

09:45, 30 юни 18 / Свят 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще съобщи името на своя кандидат за ключовото девето съдийско място във Върховния съд на 9 юли, като намекна, че е възможно да номинира за него жена, съобщи ВВС.

Тръмп каза, че ще интервюира шест или седем кандидати, като отбеляза: „Харесвам всички тях, изборът ще бъде много труден.“
Той уточни, че ще разговаря с една или две от кандидатките този уикенд и няма да ги пита за позицията им за правото на аборт.

Преди три дни един от деветимата съдии във Върховния съд, 82-годишният Антъни Кенеди, обяви, че след 30 години служба в най-висшата съдебна инстанция смята да се оттегли. Това дава възможност на Тръмп да назначи на негово място човек, който да засили още повече консервативния уклон на съда.

Съобщението на Кенеди за пенсиониране постави началото на бъркотия от страна на президента, служителите на Белия дом и извън консервативните съюзници, за да набележат заместник и да се стремят към това, което се очаква да бъде брутална борба за потвърждение в Сената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама