Оставиха в ареста Петър Петров, който избяга от районното МВР в Пловдив

16:15, 29 юни 18 25 1189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд остави в ареста Петър Петров, който избяга от сградата на Трето районно управление на МВР в Пловдив. Според съдията 25-годишният младеж е типичен пример на човек, който може да извърши друго престъпление и да се укрие. Затова съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Петров. 

Вчера той се предаде сам на полицията в Монтана, където е родното му място.

Срещу Петров е повдигнато обвинение за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана, с общо нето тегло над 193 грама – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, по което дело се иска „задържане под стража“.

Срещу него се води и досъдебно производство за бягството му от ареста (престъпление по чл. 297, ал.1 от НК). Това дело се наблюдава от Районна прокуратура – Пловдив, по което обвиняемият е бил обявен за общодържавно издирване.

Адвокатът му поиска по-лека мярка, като се обоснова с това, че в тялото му имало пластина, след претърпяна катастрофа. Но искането му не бе уважено. Адвокатът загатна и за лошо държане към Петров в ареста от страна на полицаите в Трето районно управление на МВР в Пловдив.

Обжалването на присъдата може да стане до 5 юли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама